Податкова служба України в 2011 р. програла в суді лише 5,4% справ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова служба України в 2011 р. програла в суді лише 5,4% справ

Казна та Політика
171
Лише 5,4% розглянутих судами у 2011 році справ, пов'язаних з податковою сферою, завершилися не на користь Державної податкової служби України (ДПСУ), повідомила прес-служба відомства з посиланням на заступника глави ДПСУ Олександра Клименка.
Усього на користь органів податкової служби судами прийнято 56 тис. рішень, тобто 94,6% від загальної кількості позовів, пов'язаних з податковою сферою.
Як зазначив Клименко, що загальна кількість судових справ за участю ДПС скоротилася на 12%, або на 19,2 тис. позовів, у порівнянні з минулим роком.
"Ми поставили на перше місце якість, а не кількість. Якщо ми йдемо в суд, то повинні йти з аргументованими, безперечними, переконливими позовами. Для цього ретельно вивчається і законодавство, і практика його тлумачення суддями. Крім того, досудовому вирішенню ситуацій, які виникають у відносинах між платниками та податковими органами, зараз приділяється набагато більше уваги, ніж раніше", - наведені в повідомленні слова Клименка.
За його даними, в 2011 році суди постановили стягнути з порушників податкового законодавства на користь держави 26,8 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас