Королевська вже бачить, що Азаров "задоїть корову" до смерті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська вже бачить, що Азаров "задоїть корову" до смерті

Казна та Політика
856
Намір уряду збільшити прибуткову частину державного бюджету в 2012 році за рахунок посилення податкового тиску на підприємців фактично знищить реальний сектор української економіки. Про це заявила журналістам після проведення Погоджувальної ради голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, народний депутат (фракція "БЮТ - Батьківщина") Наталія Королевська.
Як передає кореспондент УНІАН, за її словами, "збільшення доходів державного бюджету за рахунок бізнесу в умовах податкового й адміністративного терору неможливе. Напередодні можливого другого витка світової кризи такий удар по бізнесу буде смертельним. Збільшення обсягу податків в нинішніх умовах призведе до неминучого зростання цін. А за всі вишукування Кабміну в результаті заплатить споживач з власної кишені".
Королевська піддала критиці проект бюджету-2012 за відсутність реальних антикризових програм і збільшення видатків на утримання силових структур: "Ми бачимо, що наступного року саме підприємці будуть оплачувати збільшені на сотні мільйонів гривень видатки на утримання органів прокуратури і МВС".
Як підкреслила голова парламентського комітету, "в сучасному світі основними відповідями на глобальні виклики є: підвищення інтелектуального рівня нації, захист екології та здоров'я громадян, вибудовування сучасної інфраструктури життєзабезпечення. Для нашої влади, схоже, глобальним викликом є наявність в країні народу. Тільки цим можна пояснити таку турботу про силових структурах. Замість того, щоб створити нормальні умови роботи для бізнесу за рахунок підприємців уряд створює поліцейську державу".
Королевська зазначила: "Перш ніж приймати бюджет на 2012 рік, парламент просто зобов'язаний прийняти закони, які захистять наших підприємців. Необхідні законопроекти нами вже розроблені і зареєстровані".
Депутат також заявила, що підприємці не мають наміру миритися з таким ставленням уряду до бізнесу і планують проводити акції протесту проти дій влади. "За все те, що сьогодні творить влада, їй доведеться відповідати. Країна не може жити обіцянками і одним днем. І підприємці - це не ті люди, які будуть мовчати. Як голова Народної колегії Всеукраїнської громадянської акції "Вперед" можу сказати, що вже на цьому тижні вони готові вийти на вулиці з акціями протесту", - запевнила Королевська.
Нагадаємо, Народна колегія Всеукраїнської громадянської акції "Вперед" об'єднує сотні тисяч українських підприємців. В рамках "Народної реформи" у ВРУ було внесено понад три десятки законопроектів, спрямованих на підтримку і розвиток малого та середнього бізнесу в Україні, значна частина яких досі не розглянута.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас