Білорусь проведе в жовтні нові переговори з МВФ про кредит у 5-8 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь проведе в жовтні нові переговори з МВФ про кредит у 5-8 млрд доларів

Казна та Політика
239
Додаткові переговори з нового кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Білорусі розміром 5-8 млрд доларів почнуться до кінця жовтня, заявила в інтерв'ю програмі "Картина світу" білоруського телебачення голова правління Національного банку Надія Єрмакова.
"Можливо, такий обсяг кредиту і не знадобиться. Багато що буде залежати від того, як МВФ оцінить наші дії", - сказала глава Нацбанку. За її словами, ті перші заходи, які були зроблені в Білорусі щодо стабілізації ситуації і виходу на єдиний курс, МВФ схвалює. "Після того як Білорусь отримала стабілізаційний кредит від МВФ, продовжуємо роботу з фондом у плані моніторингу. МВФ здійснює моніторинг, як ми виконуємо вимоги, які були висунуті, як погашаємо", - сказала вона.
Вона зазначила, що надходження кредиту Сбербанку Росії "Білоруськалій" може вплинути тільки на очікування підприємств, клієнтів, населення. "Якщо цей кредит "Білоруськалій" буде отриманий, то він буде зарахований на якийсь час в золотовалютні резерви через Міністерство фінансів і перебуватиме на кореспондентському рахунку Національного банку в першокласному банку світу", - підкреслила вона.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас