Королевська: 20 років вступаємо в якусь Європу, яку придумала собі влада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: 20 років вступаємо в якусь Європу, яку придумала собі влада

Казна та Політика
404
Українська влада повинна негайно відійти від політики подвійних стандартів для розвитку європейської перспективи.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, народний депутат України (фракція "БЮТ - Батьківщина") Наталія Королевська під час виступу на 8-му щорічному форумі Ялтинської європейської стратегії (YES).
"Україна повинна припинити жити подвійними стандартами. Їх на шляху до європейської перспективи в нашій країні бути не повинно. І це головне завдання українських політиків, які прийдуть на зміну чинної влади. Ми зобов'язані стати не просто незалежною, але і самостійною країною. Головна стратегічна мета нашої держави - це європейські стандарти якості життя громадян", - зазначила вона.
"Ми не можемо більше жити на обіцянках влади увійти в європейську сім'ю. 20 років ми вступаємо в якусь Європу, яку придумала собі влада. Але куди саме ми "вступали" весь цей час? В реальності ми потрапили в пастку з подвійних стандартів. У керівництві країни постійно згадують європейські цінності: повагу прав людини, демократичні принципи політики і верховенство закону. Однак замість політичної конкуренції вони обирають політичні репресії. І кримінальна справа проти Юлії Тимошенко - найяскравіший тому приклад", - заявила Королевська.
За її словами, сьогодні в Україні "замість економічних свобод та конкуренції - карикатурний капіталізм і виборча економіка, стрижнем яких є корупція і тіньова монополізація ринків. Декларується соціальна справедливість, а розшарування суспільства на дуже багатих і бідних лише зростає".
"Можливо, влада дійсно думає, що проводить реформи. От тільки всі інші бачать у них лише глобальну містифікацію для зовнішнього світу. А в країні це просто ширма для поглиблення системної корупції та державного рейдерства. Відставання нашої країни з найважливіших світових параметрів - це результати політики подвійних стандартів", - додала Королевська.
Як повідомляв УНІАН, 15-18 вересня у Лівадійському палаці проходить 8-а Ялтинська щорічна зустріч "Україна і світ: спільні виклики, спільне майбутнє", організована Ялтинською європейською стратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука.
У ході саміту YES понад 200 представників політичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорять основні глобальні виклики та їхній вплив на Європу й Україну, новий світовий порядок в епоху змін, можливості та виклики для інвестицій в Україні, а також шляхи для збалансування світової економки. Крім того, темами дискусій стануть відносини України з Європейським Союзом та перспективи України в сучасному світі. На форумі також буде обговорюватися роль Росії в глобальних процесах і міжнародних відносинах, а також моделі модернізації країни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас