Швейцарія має намір боротися з іноземною мафією від нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія має намір боротися з іноземною мафією від нерухомості

Казна та Політика
358
На північному березі Цюріхського озера, так званому "золотому узбережжі", розташований один з найпрестижніших житлових районів Європи. Саме це місце, на думку експертів, злочинні організації облюбували для відмивання грошей шляхом придбання нечувано дорогої нерухомості.
Однак, за даними SwissInfo, незабаром багато лазівок для вчинення непрозорих угод зі швейцарською нерухомістю будуть перекриті. Проводити гроші можна буде тільки через перевірені банки, зареєстровані в Швейцарії або в інших країнах. На думку правоохоронців, це забезпечить прозорість більшої частини угод, і випадки відмивання грошей будуть мати епізодичний характер.
За інформацією швейцарського уряду, систематично нерухомість для відмивання грошей не використовується, але ризик "зловживань" все-таки існує, особливо якщо угоди відбуваються через сумнівні іноземні банки або проходять з використанням готівкових без залучення фінансових консультантів.
Правоцентристська партія Радикальних демократів недавно запропонувала ввести нові правила укладання угод з нерухомістю. Всі подібні угоди в майбутньому повинна реєструвати організація, яка стежить за виконанням швейцарського закону з контролю та боротьби з відмиванням грошей. Гроші можна буде проводити не тільки через швейцарські банки, а й через банки інших держав, якщо тільки на них поширюється дія швейцарського законодавства.
З рекомендацій Міжнародної групи розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (ФАТФ), які діють на території всієї Європи, випливає, що основна увага при боротьбі з відмиванням грошей має бути зосереджена на діяльності агентів з нерухомості, нотаріусів та інших незалежних юристів, які допомагають купувати і продавати нерухомість. Однак швейцарський Союз професіоналів у сфері нерухомості, який вже давно стурбований вирішенням даної проблеми, не згоден з точкою зору FATF.
"Брокери далеко не завжди мають справу з грошима, іноді - так, але не систематично", - вважає президент Союзу. - "Було б краще змінити закон, щоб ми могли простежити джерело грошей і зрозуміти, хто є покупцем".
Раніше уряд Швейцарії відмовився від включення в закон параграфа про дії агентів з нерухомості, оскільки операції з нерухомістю, як правило, здійснюється за допомогою фінансових посередників, на дії яких цей закон і без того поширюється.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас