Розмови про дефолт Греції безпідставні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмови про дефолт Греції безпідставні

Казна та Політика
427
Міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос виступив із заявою, в якій назвав розмови про швидкий дефолт країни безпідставними, передає Reuters. Він також підкреслив, що скасування візиту прем'єр-міністра Георгіоса Папандреу в США сталося через ситуацію, яка вимагає негайного схвалення рішень.
"Усі коментарі та аналітичні дослідження на тему швидкого дефолту або банкрутства не тільки безвідповідальні, але й смішні", - йдеться в заяві міністра. "В кінці кожного тижня Греція стає об'єктом атаки спекулянтів різних міжнародних майданчиків", - додав він, коментуючи ситуацію, що стосується появи подібної інформації. На думку Венізілоса, поширюючи подібні чутки, зацікавлені люди хочуть зіграти на негативних очікуваннях інвесторів, що насправді шкодить економіці.
Разом з тим глава фінансового міністерства в коментарях з приводу скасування візиту Папандреу в США зауважив, що глава уряду вважав за краще залишитися на батьківщині для завершення процесу схвалення непростих рішень, які необхідно зробити до виділення наступного кредитного траншу. Нагадаємо, економіка Греції після світової фінансової кризи 2007-2009 р.. перебуває в стані "глибокого нокауту". На дно її тягне державний борг, що перевищує ВВП майже в 1,5 рази, і значний бюджетний дефіцит.
Країни єврозони, в основному Німеччина і Франція, всіма заходами намагаються утримати Афіни від дефолту, оскільки це призведе до нестабільності на всій території ходіння єдиної європейської валюти. Крім цього, економіки Іспанії, Португалії та Італії, швидше за все, не витримають такого удару і підуть за грецькою за принципом доміно.
Варто відзначити, що, незважаючи на гостру критику і безперервні страйки, кабінет Пападреу все ж ухвалив пакет заходів жорсткої економії коштів, проте виконання цього плану в повному обсязі поки не відбулося, у зв'язку з чим транзакція траншу перебуває під загрозою зриву.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас