Антикризова допомога єврозоні обійдеться Німеччині в 465 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антикризова допомога єврозоні обійдеться Німеччині в 465 млрд євро

Казна та Політика
287
Експерти оцінюють потенційні втрати бюджету Німеччини, яка активно бореться з кризою в єврозоні, в 465 млрд євро. Ці дані повідомив мюнхенський інститут економічних досліджень Ifo, передає Deutsche Welle.
"Потенційно криза в єврозоні обходиться платникам податків німецьким все дорожче", - цитує слова президента інституту професора Ханса-Вернера Зінна агентство dpa. У разі банкрутства Греції, Іспанії та Португалії, на частку Німеччини, надала гарантії за борговими зобов'язаннями, доведеться 33% кредитів Європейського центробанку.
При цьому в суму 465 млрд євро ще не включена ймовірність банкрутства Італії.
"Ринки спостерігають за участю Німеччини в антикризових заходах дедалі з більшою нервозністю, вимагаючи підняти для німецьких облігацій рівень страхових премій", - передає слова Зінна агентство Reuters.
У серпні страхові премії з німецьких 10-річних держоблігацій вперше перевищили рівень премій з британських цінних паперів, переваливши за відмітку 1%. А це, за словами голови інституту Ifo, говорить про те, що ймовірність банкрутства Німеччині в найближчі десять років фінансові ринки оцінюють як 1 до 10.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас