Екс-президент Польщі: час лідерства США підійшов до кінця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-президент Польщі: час лідерства США підійшов до кінця

Казна та Політика
611
Голова правління Ялтинської європейської стратегії, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський вважає, що всі розмови про те, що Євросоюз нібито "втомився від розширення" необхідно припинити.
Про це він заявив в ході "Ялтинської європейської стратегії", повідомили УНІАН у прес-службі YES.
За словами Кваснєвського, "ми перебуваємо в процесі, що будує архітектуру світу в 21 столітті".
"Час лідерства США підійшло до кінця. Питання про те, хто буде відігравати найголовнішу роль у світі майбутнього, залишається відкритим", - зазначив політик.
Як підкреслив політик, з великою часткою ймовірності можна стверджувати, що країни, які будуть провідними в світі, - США і Китай. Також зростатиме роль Індії, Бразилії, Латинської Америки в цілому, Росії.
"Європейський союз, як інтегрована конструкція має хороші шанси на "бронзову медаль" в цьому процесі. Є великі шанси, що криза буде подолана нами", - вважає Кваснєвський.
Водночас голова правління YES назвав кілька умов. Перша з них - ЄС має стати більш консолідованим всередині своїх нинішніх кордонів, у нього повинна бути не тільки загальна політика в сфері енергетики та безпеки, а й спільна зовнішня політика, особливо щодо нових глобальних лідерів і гравців.
"Другий момент - це майбутнє розширення. Якщо ми хочемо отримати бронзову медаль, нам потрібно 500 мільйонів людей з великим досвідом і хорошою освітою", - зазначив політик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас