Гейтнер запропонує Європі модель оптимізації стабфонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер запропонує Європі модель оптимізації стабфонду

Казна та Політика
194
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер може в п'ятницю запропонувати європейським колегам оптимізувати фонд порятунку Євросоюзу для боротьби з борговою кризою єврозони на прикладі американської моделі. Про це повідомили в четвер джерела в ЄС. Гейтнер зустрінеться з міністрами ЄС в Польщі в п'ятницю і запропонує використовувати Європейський фонд фінансової стабільності розміром 440 млрд так само, як і заснований в США в кризовому 2008 році строковий фонд підтримки ринків кредитування.
"Гейтнер, швидше за все, наполягатиме на важливості левериджу для збільшення коштів на підтримку великих європейських країн - Італії та Іспанії, і пошуку рішення для Греції, - сказав один з чиновників ЄС. - Ефективне використання фонду EFSF - те, про що він буде говорити, на мій погляд", - додав він.
Очікується, що Гейтнер запропонує модель строкової кредитної лінії цінними паперами, забезпеченими активами (TALF), яку фінансова влада США використовувала, щоб підстьобнути ринок цінних паперів, які не мали попиту. Таке рішення може пом'якшити побоювання, що у стабфонду недостатньо грошей, щоб допомагати Греції, Ірландії, Португалії, а також Іспанії та Італії.
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас