"Газпром" увійшов у проект Elephant в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" увійшов у проект Elephant в Лівії

Енергетика
189
В рамках міжнародного економічного форуму в Сочі російська "Газпром нафта" і італійська Eni підписали договір, який повертає росіян до ведення бізнесу в Лівії, де в серпні змінилася влада. Про це повідомляється на сайті італійської компанії.
Російська "Газпром нафта" отримає 50% в лівійському проекті Elephant.
Як повідомлялося, в лютому сторони вже брали участь у церемонії підписання документів щодо продажу цього активу. Але фактично договір був недопідписаний. Крім того, для набрання чинності він має бути схвалений урядом країни - це було неможливо, адже незабаром після підписання почалася громадянська війна.
Повалення режиму Муаммара Каддафі викликало сумніви в тому, що нова влада Національного перехідного уряду може підтвердити готовність співпрацювати з російською стороною.
Базова оцінка активу залишилася незмінною - 163 млн доларів, повідомило джерело агентства. Вона буде зменшена на розмір збитку, який могли отримати ці активи під час бойових дій, а також на розмір недоотриманого "Газпром нафтою" прибутку за час, поки операція була заморожена.
Eni запропонувала "Газпрому" свою частку в лівійському проекті в рамках операції з обміну активами, в рамках якої вона сама вже отримала доступ до російських активів - проекту "СеверЕнергія".
Родовище Elephant розташоване в 800 км на південь від Тріполі, воно розробляється консорціумом іноземних компаній (66% у Eni, 33% у Корейської національної нафтової корпорації (KNOC) і Національної нафтової корпорації Лівії (NOC)). "Газпром нафта" отримає в консорціумі іноземних компаній 33% - половину частки Eni. Комерційна розробка родовища почалася в 2004 році.
Експерти відзначали, що основні преференції від повалення режиму Каддафі отримають, без сумніву, західні компанії, тому що їхні країни брали участь у підтримці повстанців.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас