Україна вибрала іспанську Socoin для розробки ТЕО будівництва ЗПГ-терміналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вибрала іспанську Socoin для розробки ТЕО будівництва ЗПГ-терміналу

Енергетика
276
Державне підприємство "Національний проект LNG-Термінал" оголосив переможцем тендеру на розробку техніко-економічного обґрунтування нацпроекту з будівництва терміналу регазифікації зрідженого природного газу в Україні компанію Socoin (Іспанія).
Про це на прес-конференції повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.
За його словами, переможець тендеру повинен розробити ТЕО протягом 112 днів після підписання договору, яке має відбутися орієнтовно через 2 тижні.
Вартість розробки обґрунтування - 285 тис. євро.
У другому етапі тендеру брали участь Ramboll Oil and Gas (Данія), Foster Wheeler Iberia, Socoin, Sener (всі - Іспанія), Technip Italy (Італія).
Як повідомляло агентство, 6 липня ДП "LNG-Термінал" оголосило тендер на розробку ТЕО будівництва терміналу з регазифікації зрідженого природного газу.
Заявки на участь в тендері подали 9 компаній, але через неналежну підготовку тендерної документації до другого етапу були допущені не всі.
Потенційними постачальниками зрідженого газу розглядаються країни Середньої Африки, Близького Сходу, Перської затоки і Південного Кавказу.
На сьогодні визначено 5 місць потенційного розташування об'єкта: в районі порту "Південний", на майданчику біля нафтового терміналу "Південний" (обидва - Одеська область), район міста Очакова, берегова зона Березанського лиману (обидва - Миколаївська область) і оформити ЗПГ-термінал у районі Одеси.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас