Світовий банк представив нову стратегію партнерства з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк представив нову стратегію партнерства з Україною

Казна та Політика
275
Директор Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер сьогодні на зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим у Києві представив нову стратегію партнерства СБ з Україною на 2012-2015 роки.
Про це повідомили в прес-службі уряду.
Нова стратегія, за словами Райзера, включає чотири пріоритети.
"Ми зараз працюємо над підготовкою чотирьох конкретних проектів. Це включає другу фазу проекту з покращення автошляхів та безпеки руху, проект фінансування розвитку міської інфраструктури, другу фазу проекту з модернізації української газотранспортної системи (спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком) та проект з модернізації соціальної допомоги", - сказав представник СБ.
За його словами, Світовий банк також готовий спільно з українським Урядом розробити ще ряд проектів.
У свою чергу Азаров наголосив на необхідності затвердження нової стратегії партнерства СБ і України. "Нам важливо затвердження стратегії партнерства СБ з України і надзвичайно важливо використати цей фінансовий ресурс на ключових для нас напрямках", - сказав Азаров.
Глава уряду підкреслив, що для України надалі є пріоритетним фінансування масштабних інфраструктурних проектів та проектів з енергозбереження. Зокрема, Україна зацікавлена ​​у фінансовій підтримці СБ будівництва метро в Донецьку, гілки метро в Києві в напрямку Троєщини, будівництва кільцевої дороги навколо Києва і модернізації вітчизняної ГТС. "Невеликі проекти ми можемо самі профінансувати, вишукуючи внутрішні кредитні ресурси. А кредити Світового банку повинні спрямовуватися на реалізацію великих серйозних проектів", - підкреслив Азаров.
Він додав, що Стратегія партнерства Світового банку з Україною буде обговорено на засіданні Кабміну, і уряд почне роботу зі Світовим банком над її вдосконаленням. "Ми в Уряді розглянемо стратегію партнерства і почнемо разом з вами працювати над її вдосконаленням", - підсумував прем'єр-міністр України.
Нагадаємо, що з 2007 року стратегія співробітництва СБ з Україною була спрямована на підтримку реального сектора економіки, заходів з енергозбереження та розвитку інфраструктури.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас