"Газпром" розпочав переговори з Північною Кореєю з будівництва нового газопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" розпочав переговори з Північною Кореєю з будівництва нового газопроводу

Енергетика
183
Через три тижні після досягнення лідерами Росії і КНДР домовленості про будівництво газопроводу з Росії на Корейський півострів галузеві менеджери розпочали консультації з цього питання.
Як повідомляє прес-служба "Газпрому", у четвер в Москві відбулася робоча зустріч голови правління концерну Олексія Міллера і міністра нафти КНДР Кім Хі Ена.
Сторони обговорили питання практичної організації роботи з проекту трубопровідних поставок природного газу на півострів. Зокрема, сторони домовилися створити спільну робочу групу для реалізації проекту, а також для опрацювання інших перспективних напрямків співробітництва.
Сторони відзначили важливість надання всебічної підтримки будівництва газопроводу з боку урядів двох країн, у тому числі якнайшвидшої підготовки і підписання міжурядової угоди з питань реалізації проекту. За підсумками зустрічі підписано меморандум про взаєморозуміння між "Газпромом" і північнокорейським міністерством.
Нагадаємо, Росія запустила "Північний потік" 6 вересня 2011 року. Сам Володимир Путін особисто запустив перший технічний газ в трубу і заявив, що заповнення першої нитки трубопроводу дозволить Росії "піти від диктату транзитних держав", і тепер Україна не буде користуватися транзитним становищем.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас