100 мільйонів кубометрів ґрунту навколо "Фукусіми" знищать — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

100 мільйонів кубометрів ґрунту навколо "Фукусіми" знищать

682
На північному сході Японії після аварії на АЕС "Фукусіма-1" дезактивації потрібно піддати території загальною площею близько 2 тисяч квадратних кілометрів.
Це показали опубліковані сьогодні розрахунки, проведені групою вчених під керівництвом професора Токійського університету Юїті Морігуті.
Він виходив з того, що дезактивації підлягають райони, де рівень опромінення на висоті до 1 метра від поверхні землі перевищує 1 мікрозівертів на годину.
Там належить зрізати верхній заражений шар ґрунту товщиною близько 5 см. В результаті утилізувати доведеться близько 100 мільйонів кубометрів радіоактивної землі.
Однак на ділі 70% зараженого району припадає на ліси, де треба переважно зібрати, вивезти і переробити заражене опале листя та гілки.
Витрати на проведення таких робіт тільки в житлових районах оцінюються щонайменше в 2,8 мільярда доларів. На думку експертів, роботи з остаточної дезактивації низки районів навколо АЕС "Фукусіма-1" займуть близько 20 років.
Роботи зі зрізання зараженого ґрунту вже активно ведуться силами місцевих органів влади за підтримки держави. Крім обробки ґрунту йде, зокрема, очищення дорожніх поверхонь, фасадів і дахів будинків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас