Доходи американців падають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи американців падають

Казна та Політика
524
Річний дохід середньостатистичної американської сім'ї впав більш ніж на два відсотки порівняно з минулим роком, констатує Бюро статистики США.
За словами кореспондента Бі-бі-сі, це дуже високий показник, якщо врахувати, що національний дохід США на 70 відсотків формується за рахунок споживчих витрат.
За американськими мірками, торік до бідних належало 46 мільйонів чоловік, або одна шоста частина населення. Як говориться в офіційному звіті Бюро перепису населення США (United States Census Bureau), за рік кількість бідняків в країні виросла на 2,8 мільйона осіб, рівень бідності опинився на максимальному рівні за весь час ведення спостережень, тобто за останні 52 роки.
За останній рік помітно зросла кількість бідняків серед людей, молодших 18 років (з 20,7 до 22 відсотка), а також серед американців, яким від 18 до 64 років (з 12,9 до 13,7 відсотка). При цьому рівень бідності серед літніх людей (від 65 років) не змінився і склав дев'ять відсотків.
Середній дохід домогосподарства в 2010 році в США становив 49,4 тисячі доларів - на тисячу доларів менше, ніж роком раніше.
При цьому найбільше (понад 64 тисяч) отримують американці азійського походження. На другому місці виявилися білі (без урахування латиноамериканців) - вони на рік заробляють по 54,6 тисячі доларів. На домогосподарства афроамериканців припадає по 32 тисячі доларів доходу, наводить цифри Лента.ру.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас