ЄС розмістить 10-річні бонди на 5 млрд євро для фінансування допомоги Португалії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розмістить 10-річні бонди на 5 млрд євро для фінансування допомоги Португалії

Фондовий ринок
150
Євросоюз розміщує десятирічні облігації на суму 5 млрд євро, щоб залучити кошти для фінансування програми порятунку Португалії, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.
За словами джерела, облігації року будуть випускатися через Європейський механізм фінансової стабільності (European Financial Stability Mechanism, EFSM) під прибутковість, на 20 базисних пунктів вищу за середньоринкові свопи, що складе близько 2,7%.
Таким чином, прибутковість загальноєвропейських бондів, які мають максимальний кредитний рейтинг "ААА", буде вищою, ніж у держоблігацій окремих європейських країн з тим же рейтингом. Прибутковість 10-річних держпаперів Німеччини становить у середу 1,8%, Фінляндії - 2,3%, Франції - 2,6%.
"Євросоюз розміщує бонди з дуже високими рейтингами, низькими ризиками, які будуть продаватися як гарячі пиріжки", - вважає старший аналітик ринків з фіксованою прибутковістю в Rabobank International Річард Магвайр.
Організаторами розміщення є Barclays Capital, BNP Paribas, Commerzbank, HSBC Holdings і UBS. EFSM з січня залучив вже 19,1 млрд євро за рахунок розміщення бондів для фінансування програм порятунку Португалії та Ірландії та кредитів Румунії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас