Туреччина збільшує інвестиції в Єгипет в три з гаком рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина збільшує інвестиції в Єгипет в три з гаком рази

Казна та Політика
239
Туреччина збільшує інвестиції в економіку Єгипту в три з гаком рази - з 1,5 до 5 млрд доларів, заявив у вівторок після зустрічі зі своїм турецьким колегою Тайіпом Ердоганом у Каїрі єгипетський прем'єр-міністр Ісам Шараф.
Торговий оборот між двома країнами має зрости з 3 до 5 млрд доларів. Цій меті послужить цілий пакет економічних і торговельних угод та протоколів, який підписали Каїр і Анкара під час візиту турецького прем'єра в Єгипет.
У середу в Каїрі відбудеться засідання турецько-єгипетської ділової ради, в якому, крім профільних міністрів, візьмуть участь численні єгипетські й турецькі бізнесмени. Турецький бізнес не приховує, що його особливо цікавить співпраця в галузі туризму, комунікацій, банківському секторі та енергетиці.
Прем'єр-міністр Туреччини у вівторок почав поїздку країнами "арабської весни" (Єгипет, Лівія та Туніс), мета якої - підтримати становлення демократії в цих державах, а також обговорити стратегічне партнерство в Близькосхідному регіоні.
Поїздка Ердогана почалася з Єгипту, найбільш перспективного партнера Туреччини на Близькому Сході, на якого турецька влада робить велику ставку. У зв'язку з цим дводенний візит прем'єра до Каїра максимально насичений і торкнеться співпраця двох держав не тільки у сфері політики і економіки, а й культури, міжпартійного співробітництва, релігії. Особливий інтерес цей візит викликає у зв'язку із загостренням останнім часом відносин Єгипту і Туреччини з Ізраїлем.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас