На реконструкцію українських ГЕС ЄБРР виділить 200 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На реконструкцію українських ГЕС ЄБРР виділить 200 мільйонів євро

Енергетика
185
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить ПАТ "Укргідроенерго" 200 мільйонів євро для фінансування другої черги реконструкції гідроелектростанцій (ГЕС) Дніпровського та Дністровського каскаду.
Як повідомив прес-секретар представництва ЄБРР в Україні Антон Усов, відповідне рішення рада директорів банку ухвалила на засіданні у вівторок.
Передбачається, що ще 200 мільйонів євро на фінансування проекту виділить Європейський інвестиційний банк.
Як повідомило "Інтерфаксу" джерело, близьке до переговорів Києва з міжнародними фінансовими організаціями, підписання кредитних угод намічено на 29 вересня цього року.
Раніше Міненерговугілля заявляло, що в результаті реконструкції термін безпечної експлуатації ГЕС повинен збільшитися на 30-40 років, маневрені потужності - зрости мінімум на 155 мегават, виробництво електроенергії - збільшитися на 213 гігават-годин. Повна вартість проекту "Реабілітація ГЕС" становить 690 мільйонів євро.
"Укргідроенерго" експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра. 100% акцій АТ належить НАК "Енергетична компанія України", якою володіє держава.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас