Держкоммайна Білорусі проведе конкурси з продажу акцій п'яти великих підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкоммайна Білорусі проведе конкурси з продажу акцій п'яти великих підприємств

Казна та Політика
213
Державний комітет з майна Білорусі 14 жовтня 2011 року проведе конкурси з продажу акцій п'яти відкритих акціонерних товариств. Про це повідомляє прес-служба Держкоммайна.
Держава виставить на конкурс 49,7% акцій (3,216 млн) ВАТ "Промзв'язок" (Мінськ) з початковою ціною продажу більш 10,85 млн дол (за курсом Нацбанку Білорусі на 13 вересня 2011 р.). Частка держави в статутному фонді "Промзв'язку" - 99,7%. При продажу акцій підприємства висувається умова - покупець повинен надати безвідсоткову позику в сумі 1,5 млн дол протягом трьох років з дати підписання договору купівлі-продажу акцій. Оцінка ринкової вартості акцій "Промзв'язку" проводилася в рамках тристоронньої угоди між ВАТ "Промзв'язок", Держкоммайном і білоруським РУП "Інститут нерухомості та оцінки". Підприємство "Промзв'язок" засноване в 1931 р., виробляє телекомунікаційне устаткування, акціоноване у січні 2009 р.
Цим ВАТ цікавляться китайські компанії. Раніше Huawei не виключала стратегічного партнерства з цим підприємством, а ZTE заявляла, що чекає на пропозицію білоруської сторони щодо продажу пакета акцій ВАТ. ZTE працює з білоруським партнером понад 2 роки, налагодивши спільне виробництво модемів. Продаж пакета акцій підприємства планувався в 2012 р., але з урахуванням заяв китайських компаній конкурс перенесено на 2011 р.
На конкурсі планується продати також держчастку в 64,5% акцій (256 тис. 021) ВАТ "Белрембудзв'язок" (Мінськ). Початкова ціна продажу - 10,3 млн дол. Покупець повинен безоплатно вкласти гроші в придбання основних засобів підприємства протягом шести місяців з дати підписання договору купівлі-продажу акцій. Якщо це буде нерезидент - 450 тис. дол, резидент - ту ж суму в доларах або в білоруських рублях в еквіваленті. Інвестор зобов'язаний зберегти всі робочі місця і профіль роботи підприємства протягом п'яти років, не допустити погіршення соціальних і матеріальних умов чинних трудових договорів (контрактів) і колективного договору протягом строку їх дії.
Держава продає 36,5% акцій (112 тис. 455) ВАТ "Вітебський приладобудівний завод". Початкова ціна продажу - 966,7 тис. дол. Умова інвестору - надати безвідсоткову позику на 374 тис. дол в білоруських рублях протягом шести місяців з дати підписання договору.
На конкурс виставлено 49,9% акцій (27 тис. 482, у тому числі 1 тис. 108 привілейованих) ВАТ "Мінський експериментально-фурнітурний завод". Початкова ціна продажу - 3,5 млн дол. Частка держави в статутному фонді - 51,3%. Покупець зобов'язаний внести до статутного фонду протягом двох років з дати підписання договору у вигляді внеску грошові кошти: нерезидент - 20 млн дол, резидент - ту ж суму в доларах або в еквіваленті. Потрібно буде також зберегти протягом п'яти років профіль діяльності товариства і кількість робочих місць.
Держкоммайна продає також 51% акцій ВАТ "Брестмаш" (2,084 млн) з початковою ціною 6,7 млн ​​дол. Частка держави в статутному фонді складає 99,3%. Умови покупцеві: нерезидент повинен внести до статутного фонду протягом 1 року з дати підписання договору у вигляді вкладу 5 млн дол, резидент - ту ж суму в доларах або в білоруських рублях в еквіваленті; зберегти протягом двох років кількість робочих місць і профіль діяльності суспільства.
Документи для участі в конкурсах приймаються до 28 вересня 2011 року. Завдаток необхідно заплатити до 11 жовтня, його розмір - 10% від початкової ціни пакета акцій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас