Вчені придумали антиураганний будинок, який ховається під землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені придумали антиураганний будинок, який ховається під землю

Нерухомість
435
У Гонконзі розроблений проект "антиураганного дому", який за перших ознак стихії ховається під землю.
Створюючи цей футуристичний проект, архітектори студії 10 Design надихалися природними витворами - квітками і черепахами, які в момент небезпеки ховаються у панцирі.
Як повідомляє compulenta.ru, протиторнадне житло за своєю будовою і справді нагадує квітку: жила частина ("бутон") розташована на поверхні, допоміжні приміщення, подібно до коріння, ховаються на невеликій глибині, а з'єднує їх "стебло" з гідравлічними механізмами, які можуть опускати зовнішню частину під землю. Після цього ураган будь-якої сили не страшний: до його приходу на місці поселення залишиться лише порожній майданчик.
У звичайний час "стебло" служить для повороту будинку слідом за сонцем, яке дає енергію фотоелектричним панелям. Стіни об'єкта сконструйовані з двох шарів кевлару, структура яких схожа на соти, і шару прозорої ізоляції між ними.
Дизайнери також вивчають можливість використання фотокаталітичного покриття та вуглецевих нанотрубок, які будуть вбирати токсичні і забруднюючі речовини, а також вуглекислий газ. Слідкувати за погодою повинна система сенсорів; завдання полегшується, якщо з таких будинків будуть побудовані цілі комплекси і навіть населені пункти.
Зараз 10 Design співпрацює з групою суднобудівників в США та Африці, щоб ця оригінальна ідея перетворилася з начерків та ескізів на повноцінне житло.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас