Королевська обіцяє зробити відкритим схвалення держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська обіцяє зробити відкритим схвалення держбюджету

Казна та Політика
107
Верховна Рада України повинна стати реальним центром схвалення рішень щодо державного бюджету 2012.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила журналістам голова парламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, народний депутат України (фракція "БЮТ - Батьківщина") Наталія Королевська, коментуючи те, що цього тижня Кабінет міністрів України повинен внести до Верховної Ради проект держбюджету-2012.
"Український парламент намагаються зробити лише інструментом для легалізації закритих рішень влади. Наш обов'язок - забезпечити відкритість процесу схвалення державного бюджету на 2012 рік, важливість якого для держави влада не здатна осягнути. Верховна Рада повинна стати реальним центром схвалення рішень по бюджету, майданчиком для відкритої суспільної та експертної дискусії", - зазначила депутат.
При цьому Королевська наголосила: "Ми просто не дозволимо по-тихому, без публічного обговорення, затвердити головний кошторис країни на наступний рік. Адже держбюджет - це дорожня карта для країни, для кожного українця на наступний рік. Кожен українець має право знати, що влада зробить з нашими школами, які зарплати будуть у лікарів, чи вистачить грошей на пенсії і чи будуть відремонтовані українські дороги".
Також глава комітету пообіцяла регулярно інформувати ЗМІ і постійно доносити до всього суспільства реальну інформацію про процес схвалення державного бюджету України на 2012 рік.
Нагадаємо, що Кабінет міністрів України 7 вересня затвердив проект державного бюджету на 2012 рік. Документ повинен бути поданий на розгляд ВР до 15 вересня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас