Ринок оцінює ймовірність дефолту Греції вже в 98% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок оцінює ймовірність дефолту Греції вже в 98%

Казна та Політика
1074
Ймовірність оголошення Грецією дефолту в наступні п'ять років впритул наблизилася до 100%, вважають інвестори.
Прем'єр-міністру Греції Георгіос Папандреу не вдалося переконати їх у тому, що його країна зможе подолати боргову кризу.
Як повідомляє агентство Bloomberg, шанс того, що Греція не зможе виконати свої зобов'язання, оцінюється ринком уже в 98%.
При цьому в разі дефолту інвестори зможуть отримати близько 40% номінальної вартості облігацій Греції.
Для того щоб застрахувати від дефолту грецькі держпапери на $10 млн, на даний час потрібно разово заплатити $5,8 млн (ще в п'ятницю сума становила $5,5 млн) і продовжувати виплачувати по $100 тис. на рік протягом 5 років.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель обіцяла не допустити неконтрольованого дефолту Греції, оскільки, на її думку, він буде мати доволі негативні наслідки для всієї єврозони.
Уряд Греції погіршив оцінку динаміки ВВП на цей рік: тепер очікується зниження ВВП на 5%, в той час як раніше Єврокомісія прогнозувала скорочення грецької економіки всього на 3,8%. Заходи збюджетної економії, які багато хто в Європі вважають половинчастими, лише посилюють рецесію, що триває вже три роки, не даючи при цьому істотного поліпшення бюджетних і боргових показників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас