Обама вніс у Конгрес законопроект про збільшення кількості робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама вніс у Конгрес законопроект про збільшення кількості робочих місць

Казна та Політика
227
Президент США Барак Обама вніс на голосування в Конгрес США свій законопроект про збільшення кількості робочих місць і закликав його членів прийняти його найближчим часом, передає Reuters.
Для реалізації пропозицій глави Білого дому про збільшення робочих місць потрібно буде виділити з бюджету держави понад 440 млрд дол. Законопроектом передбачені податкові пільги для роботодавців, які наймають нових співробітників. На це з американського бюджету буде потрібно 240 млрд дол.
Інша частина суми, як передбачається, буде направлена на продовження програми страхування по безробіттю, модернізацію шкіл, виплати вчителям, інвестиції в проекти, пов'язані з транспортною інфраструктурою, а також програму з організації громадських робіт.
Рівень безробіття в США становить 9,1%, і перспективи переобрання Обами на пост Президента багато в чому залежать від того, чи зможе він знизити цей показник.
Як повідомляв раніше Обама, він розраховує, що план боротьби з безробіттям буде прийнятий до кінця року. Він вже закликав членів Конгресу "припинити політичний цирк і зробити щось для підтримки економіки США".
Нагадаємо, що фондові торги в США 2 вересня 2011 р. відкрилися зниженням провідних індексів більш ніж на 1,5%. Індикатори продовжили спад, причиною якого знову виявилися макроекономічні новини. Зокрема, песимізму інвесторам додали дані щодо ситуації на ринку праці в США.
Нагадаємо, Міністерство праці США опублікувало доповідь щодо обсягу безробіття. За підсумками серпня цей показник не змінився в місячному обчисленні і збігся з показником за липень - 9,1%. Аналітики також очікували, що рівень безробіття складе 9,1%.
Не змінилося і число робочих місць у несільськогосподарських галузях економіки країни, що виявилося значно гіршим від прогнозів аналітиків (які очікували, що показник складе 75 тис.). Крім того, Мінпраці США переглянуло у бік зменшення дані щодо приросту робочих місць за червень і липень поточного року: за ці два місяці в економіці (не рахуючи аграрного сектора) додалося на 58 тис. менше робочих місць, ніж повідомлялося раніше. Таким чином, дані щодо приросту робочих місць за серпень 2011 року виявилися найбільш невдалими з вересня 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас