Вибори в Раду пропонується провести за 800 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори в Раду пропонується провести за 800 млн грн

Казна та Політика
261
На чергові парламентські вибори в 2012 році планується витратити 800 млн грн. Ця сума зафіксована в проекті державного бюджету на 2012 рік, підготовленого Міністерством фінансів.
Як відомо, в 2007 році, коли в країні пройшли позачергові парламентські вибори, виборча кампанія обійшлася держбюджету в 365 млн грн. З цієї суми Центральною виборчою комісією (ЦВК) було витрачено 46 млн грн - зокрема, на виготовлення печаток, бланків та символіки, а також на організацію процесу на закордонних виборчих дільницях. Крім того, 14 млн грн пішло на фінансування окружних виборчих комісій та 303 млн грн - дільничних виборчих комісій.
Зазначена в проекті держбюджету сума здивувала представників ЦВК. "800 млн грн однозначно не вистачить на підготовку і проведення виборів, - заявив учора заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера.- У серпні ми направили в Кабінет міністрів кошторис, в якому чітко, за статтями вказали витрати, які будуть потрібні для виборчої кампанії. Ми врахували заробітну плату (членів комісій), виготовлення бюлетенів. Загальна сума склала 1,25 млрд грн".
Запропонована Міністерством фінансів сума близька до тієї, яка пішла на фінансування останніх президентських виборів. На їх підготовку й проведення, відповідно до звіту ЦВК, з держбюджету було витрачено 973 млн грн, у тому числі 459 млн грн - на проведення другого туру.
У ЦВК упевнені, що 800 млн грн не покриють усіх витрат. Магера нагадав, що понад 80% витрат становить фонд заробітної плати членам виборчих комісій, а решта коштів іде на оплату телефонного зв'язку, канцелярських товарів, відряджень та сплату податків. "Складається 226 виборчих дільниць і 34 тис. виборчих комісій, у кожній з яких будуть працювати від 12 до 24 осіб. Цих 800 млн грн в проекті бюджету не вистачить навіть на виплату заробітних плат! Скорочення витрат необґрунтовано", - підкреслив заступник глави Центрвиборчкому Юлія Рябчун
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас