Єврокомісія прогнозує загальний борг зони євро на рівні 87,9% від ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія прогнозує загальний борг зони євро на рівні 87,9% від ВВП

Валюта
274
Загальний борг зони євро за підсумками 2011 р. складе 87,9% від ВВП. Такі цифри наводяться в черговому прогнозі вищого виконавчого органу Євросоюзу (ЄС). У 2012 р. показник, як очікується, виросте до 88,7% від ВВП.
На думку експертів Єврокомісії, дефіцит валютного блоку в поточному році складе 4,3% ВВП, а наступного року - скоротиться до 3,5% ВВП. При цьому представник Єврокомісії Амадеу Алатфадж заявив, що орган не розглядає сценаріїв, які містять можливість дефолту Греції.
У документі також вказано прогноз зростання ВВП Євросоюзу: 1,8% і 1,9% за підсумками 2011 р. і 2012 р. відповідно. Крім того, у прогнозі згадана необхідність скорочення витрат для підтримки зростання економіки.
"Країнам-членам, які опинилися під тиском ринків, слід продовжити роботу, покликану забезпечити вихід на цільові фінансові показники, а також вжити додаткових заходів у разі необхідності", - наводить Reuters слова єврокомісара з питань економіки і грошової політики Оллі Рена.
"Країни-члени, в яких є можливість для зміни фінансової політики, повинні дозволити автоматичним механізмам стабілізації пом'якшити наслідки уповільнення економічного зростання і зростання зайнятості, виконуючи при цьому програми структурних реформ", - констатував Рен.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас