СБУ гальмує роботу Одеського порту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ гальмує роботу Одеського порту

Казна та Політика
540
Операція Служби безпеки України з пошуку контрабанди знову застопорила роботу державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" (ОМТП), пише газета "Сегодня" в понеділок з посиланням на заступника голови профспілки українських брокерів Віктора Потапенка.
Він стверджує, що робота підприємства паралізована вже другий тиждень. "Практично кожен контейнер зазнає вивантаження та огляду СБУшників, які шукають незадекларовані товари", - цитує видання Потапенка.
Виконуючий обов'язки начальника ОМТП Юрій Васьков підтверджує, що проблема простою і затримки митного оформлення контейнерів існує. "Ще півроку тому на це йшло чотири години, зараз - 12-14 годин. Багато термінали наповнені "під зав'язку". Наприклад, термінал "Бруклін-Київ" уже направив нам офіційне повідомлення, що через перевантаження змушений направляти вантажі для митної обробки в інший порт", - пояснив він.
Разом з тим, у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар ОМТП Олена Гиряєва зазначила, що говорити про те, що порт паралізований, як пишуть ЗМІ, не можна. "Звичайно, порт працює", - підкреслила Гиряєва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас