Проблеми банків Франції вказують на розростання кризи в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблеми банків Франції вказують на розростання кризи в Європі

Казна та Політика
1139
Рейтингове агентство Moody's Investors Service може знизити цього тижня рейтинг найбільших приватних французьких банків, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.
Учасники ринку розглядають цю можливу подію як ознаку того, що європейська боргова криза, почавшись в периферійних країнах, починає поширюватися на серцевину фінансової системи регіону, пише газета.
Зниження рейтингів може торкнутися BNP Paribas SA, Societe Generale SA, Credit Agricole SA, які мають значні вкладення в грецькі облігації.
В останні тижні акції французьких банків знижувалися через побоювання з приводу наслідків можливого дефолту Греції, а також сповільнення економіки країн єврозони. Зниження рейтингу може ще більше підірвати довіру до цих кредитних організацій. Так, акції Societe Generale подешевшали з 1 серпня без малого на 50%, акції Credit Agricole впали на 35%, BNP Paribas - 32%.
В неділю глава Societe Generale Фредерік Удеа заявив в телеінтерв'ю, що становище банку є міцним і він зможе пережити навіть можливий дефолт Греції.
Афіни ведуть зараз складні переговори з кредиторами, які незадоволені невиконанням Грецією взятих на себе зобов'язань. Якщо угоди не буде досягнуто і Греції не буде виділено черговий кредитний транш, дефолт країни стане неминучим протягом вже найближчих тижнів.
В неділю грецький прем'єр-міністр Георгіос Папандреу пообіцяв, що уряд його країни здійснить додаткові заходи зі скорочення видатків, щоб виконати вимоги кредиторів. Уряд прийняв рішення про негайне скорочення зарплат бюджетників та звільнення в держсекторі 20 тис. осіб. Це має додати до бюджету 2 млрд євро.
Три найбільші французькі банки володіють портфелем грецьких паперів на 6 млрд євро, з них 4 млрд припадає на BNP Paribas. Крім того, Societe Generale і Credit Agricole мають великі дочірні банки в Греції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас