Mіністр економіки Франції: Економічне зростання в світі сповільнюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mіністр економіки Франції: Економічне зростання в світі сповільнюється

Казна та Політика
229
Світова економіка "демонструє чіткі ознаки сповільнення зростання". Про це заявив міністр економіки Франції Франсуа Баруен.
При цьому він обмовився, що "у кожної з країн "сімки" є свої особливості" і не варто очікувати готових рішень, які підійшли б кожній з цих держав. Він також підкреслив, що узгодженого плану дій з подолання кризових тенденцій за підсумками минулого засідання фінансової "сімки" вироблено не було.
За словами Франсуа Баруена, сторони обговорили широке коло питань, зокрема, ситуацію з монетарною і бюджетною політикою і регулюванням ринків. "Однак ми не ставили за мету прийти до загального плану, який міг би підійти кожній країні, - підсумував міністр економіки Франції. - Це не відповідає формату фінансової "сімки". Він також запевнив, що дискусія продовжиться на майбутніх зустрічах, особливо в рамках "двадцятки", давши зрозуміти, що проблема стимулювання внутрішнього споживання в країнах, що розвиваються, варта окремого розгляду, повідомляє ИТАР-ТАСС.
Коментуючи економічну ситуацію в Греції, Франсуа Баруен підкреслив, що Франція не розглядає можливість дефолту в цій країні. За його словами, керівництво країн ЄС вжило всіх необхідних заходів для стабілізації ситуації в Греції. Міністр також нагадав, що 21 липня європейські лідери на екстреному саміті схвалили відповідний план допомоги Афінам обсягом понад 150 мільярдів євро.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас