Президент Ірану закликав провести саміт ісламських країн, щоб допомогти Сирії вийти з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Ірану закликав провести саміт ісламських країн, щоб допомогти Сирії вийти з кризи

Казна та Політика
117
Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад закликав ісламські країни провести саміт, для того щоб допомогти Сирії "вирішити свої проблеми", повідомляє іранське агентство IRNA з посиланням на сайт глави Ісламської Республіки.
"Мусульманські країни повинні домовитися про допомогу у вирішенні проблем в Сирії, причому без будь-якого впливу з боку зарубіжних держав, - йдеться в заяві президента Ірану. - Народ і уряд Сирії сповідують іслам, і тому мусульманські держави повинні виявити колективне розуміння в питанні розв'язання сирійських проблем і початку політичних реформ у цій країні".
Сьогодні до столиці Сирії Дамаска прибув генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАД) Набіль аль-Арабі, він обговорить з президентом країни Башаром аль-Асадом ситуацію, що склалася в цій державі. Візит глави ЛАД мав відбутися 7 вересня 2011р., але був скасований на прохання Дамаска.
З березня 2011 р. у Сирії відбуваються антиурядові виступи, спровоковані аналогічними подіями в інших країнах арабського світу. Громадяни країни вимагають відставки Асада та проведення реформ. Влада йде на певні поступки, але при цьому жорстко придушує несанкціоновані виступи проти уряду. США і Євросоюз ввели через це санкції стосовно декількох сирійських офіційних осіб, у тому числі Асада. Іран, якого вважають союзником Дамаска, займає більш стриману позицію щодо того, що відбувається в Сирії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас