Мінфін Греції: Чутки про дефолт країни є спекуляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції: Чутки про дефолт країни є спекуляцією

Казна та Політика
254
Влада Греції категорично спростувала чутки про оголошення Афінами дефолту 10-11 вересня. Відповідний прес-реліз випустило Міністерство фінансів Греції.
"Це дуже низька гра, організована спекуляція, спрямована проти євро і єврозони в цілому", - заявив заступник глави уряду, міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос.
Він підкреслив, що основним пріоритетом для Греції є виконання зобов'язань, взятих 21 липня 2011 р. на екстреному саміті єврозони, коли було прийнято рішення про надання Греції другого пакета фінансової допомоги більше чинної програми ЄС/МВФ обсягом 110 млрд євро.
Раніше в пресі з'явилися повідомлення про можливий дефолт Греції, в результаті якого Німеччина, один з основних власників суверенного боргу Греції, вдасться до екстреного плану допомоги банкам для компенсації втрат від держоблігацій Афін.
Також повідомлялося, що Афіни можуть звернутися до партнерів по єврозоні з проханням надати їм весь обсяг кредиту до кінця 2013 р., а не до кінця 2014 р., як говорили раніше. Причини, які змушують Грецію піти на такий крок, полягають в тому, що країна не може скоротити бюджетний дефіцит до бажаного рівня.
Під тиском Євросоюзу Афіни погодилися на жорстку програму економії, що передбачає досягнення бюджетного дефіциту в 7,6% ВВП в 2011 р. і 6,5% ВВП - в 2012 р. Однак, вже зараз ясно, що країна не впорається з цим завданням.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас