Азаров пішов шляхом Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров пішов шляхом Тимошенко

Казна та Політика
1128
Кабінет міністрів України видав розпорядження "Про операції з одиницями (частинами) установленої кількості".
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів.
Згідно з документом, передбачається здійснити в установленому порядку операції продажу вуглецевих одиниць (одиниць встановленої кількості) як скорочення викидів парникових газів, досягнутих до початку першого періоду дії Кіотського протоколу в результаті реалізації проектів спільного впровадження. В цілому мова йде про 7 474 961 тонну еквівалента двоокису вуглецю. Ця кількість одиниць (частин) установленої кількості підтверджена міжнародними верифікаторами.
Як зазначається, своєчасне здійснення цих операцій забезпечить виконання Україною своїх зобов'язань за Кіотським протоколом до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.
Довідка УНІАН. Україна ратифікувала Кіотський протокол в 2004 році. В рамках протоколу існує поняття так званих гнучких механізмів, серед яких для України привабливими є два - торгівля викидами і проекти спільного впровадження, які дозволяють отримувати доходи від продажу квот.
Продаж частини своєї квоти передбачає продаж "надлишків" тим країнам, які перевищують рівень власної квоти викидів.
Як відомо, квотами торгував і попередній уряд. Після зміни влади Тимошенко інкримінували нецільове використання цих грошей.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас