Пол Кругман: Ризик рецесії світової економіки зріс до 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пол Кругман: Ризик рецесії світової економіки зріс до 50%

Казна та Політика
441
Ймовірність рецесії світової економіки підвищилася до рівня 50%, вважає лауреат Нобелівської премії в області економіки 2008 року Пол Кругман, який прибув до Ярославля для участі у Світовому політичному форумі.
"Існує дуже висока ймовірність того, що складна ситуація, в якій зараз перебуває світова економіка, викличе рецесію", - наводить цитату з виступу Кругмана агентство Bloomberg. Економіст визначає ризик настання рецесії як "досить високий, можливо, 50%".
У серпні Кругман підкреслював, що ризик рецесії світової економіки може бути "трохи вище" рівня 30%, підштовхуючи країни з розвиненими економіками до відмови від заходів зі скорочення бюджетних витрат, а центральні банки - до більш експансіоністської монетарної політики.
"Потрібно зрозуміти, що країнам без фінансових проблем - а це, принаймні, п'ять країн з G7, які можуть досить вільно дозволити собі позики - треба відтермінувати введення заходів щодо посилення бюджетної політики, і тому центральним банкам варто розширювати, а не мінімізувати свій вплив", - заявив Кругман стосовно семи найбільш розвинених країн світу.
Нобелівський комітет нагородив Кругмана за аналіз моделей торгівлі і проблем економічної географії. Кругман народився в 1953 році, зараз є професором економіки Прінстонського університету, штат Нью-Джерсі. Кругман веде економічну колонку в The New York Times.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас