S&P підвищило довгостроковий суверенний рейтинг Ізраїлю на один щабель - з A до A+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підвищило довгостроковий суверенний рейтинг Ізраїлю на один щабель - з A до A+

Казна та Політика
174
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) підвищило довгостроковий суверенний рейтинг Ізраїлю в іноземній валюті на один щабель - з A до A+. Рейтинг у національній валюті підтверджено на рівні AA-. За рейтингами встановлено "стабільний" прогноз, повідомляється в матеріалах S&P.
Підвищення рейтингу Ізраїлю, як вважають в агентстві, відображає "посилення гнучкості його економічної політики як результат сильного економічного зростання і обережного макроекономічного управління". За оцінкою S&P, єврейська держава без потрясінь пройшла через світову фінансову кризу і міцно стоїть на шляху послідовного скорочення боргового навантаження та поліпшення зовнішньоекономічних показників.
Агентство також відзначає, що початок власного видобутку природного газу, що очікується до 2015 р., дозволить Ізраїлю ще більше підвищити ефективність економіки країни.
За останні 5 років валовий внутрішній продукт (ВВП) Ізраїлю у розрахунку на душу населення приростав у середньому на 2,4%. Незважаючи на очікуване сповільнення зростання даного показника з 2,0% в 2011 р. до 0,7% у 2012р., S&P прогнозує, що в наступні роки темпи зростання ВВП на душу населення повернуться на рівень 2,0-2,5%, що оцінюється як дуже високий темп для економіки з обсягом ВВП, що перевищує 32 тис. дол. на душу населення.
Стримуючим фактором для кредитного рейтингу Ізраїлю залишається складна геополітична обстановка в регіоні. У 2011 р. до традиційно напружених відносин Ізраїлю з палестинцями додалися зміна режиму в Єгипті, заворушення в Сирії і розрив відносин з Туреччиною. Будь-який серйозний збройний конфлікт за участю Ізраїлю може негативно вплинути на рейтинги країни, попереджає S&P.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас