Білорусія вводить новий порядок продажу валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія вводить новий порядок продажу валюти

Валюта
2064
Новий порядок здійснення валютно-обмінних операцій почне діяти в Білорусії з 14 вересня.
"В рамках розробленого комплексу заходів щодо виходу на єдиний рівноважний курс білоруського рубля Національним банком з 14 вересня запроваджується новий порядок здійснення валютно-обмінних операцій на внутрішньому валютному ринку", - пояснив Нацбанк Білорусії, повідомляє агентство "Белта".
Відповідно до постанови Національного банку від 7 вересня 2011 р. №368 "Про угоди купівлі-продажу іноземної валюти на внутрішньому валютному ринку" на основної торговельної сесії Білоруської валютно-фондової біржі (БВФБ) будуть продавати валюту. Її продаж за дорученням і за рахунок суб'єктів валютних операцій будуть здійснювати банки. Вони ж будуть купувати валюту для оплати лікарських засобів, виробів медичного призначення (за умови погодження купівлі з Міністерством охорони здоров'я Білорусі), а також оплати імпортного природного газу та електричної енергії.
Відповідно до постанови Національного банку від 7 вересня 2011 р. №367 "Про внесення зміни до постанови правління Національного банку Республіки Білорусь від 20 серпня 2001 року №208" за підсумками торгів на основній торговельній сесії БВФБ визначатимуть офіційні курси білоруського рубля відносно іноземних валют. На додатковій торговельній сесії БВФБ будуть здійснювати продаж валюти банками від свого імені і за свій рахунок або за дорученням і за рахунок суб'єктів валютних операцій, банків-нерезидентів, за винятком обов'язкового продажу іноземної валюти, а також купівлю валюти банками від свого імені і за свій рахунок або за дорученням і за рахунок суб'єктів валютних операцій, банків-нерезидентів.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас