Литвин: Держбюджет на 2012 рік практично готовий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Держбюджет на 2012 рік практично готовий

Казна та Політика
182
Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час зустрічі з керівниками делегацій вищих органів фінансового контролю держав-учасників СНД заявив, що 15 вересня в парламенті має відбутися презентація проекту Державного бюджету на 2012 рік, який практично готовий.
Так, за словами глави парламенту, Рахункова палата України повинна проаналізувати основні позиції цього документа та стан виконання головного фінансового документа країни за нинішній рік.
Роль Рахункової палати, на думку керівника парламенту, є неординарною та враховуючи наближення парламентських виборів, оскільки під час виборчої кампанії збільшується кількість законопроектів популістського характеру, схвалення яких може призвести до негативних економічних наслідків. Зокрема, нагадав він, зараз в Україні діють соціальні зобов'язання на суму 160 млрд грн, які не можуть бути реалізовані через відсутність відповідної економічної бази.
Що стосується роботи вищих органів фінансового контролю держав-учасниць СНД, В. Литвин підкреслив важливість їх роботи через те, що наші країни "перебувають у транзитному стані, в єдиній системі координат". Голова Верховної Ради також зазначив, що між українським парламентом та Рахунковою палатою України "є повне взаєморозуміння", і висловив сподівання, що цей інститут посяде перше місце серед органів фінансового контролю країни, кількість яких потрібно скоротити, "щоб було більше порядку".
Крім того, Литвин повідомив, що зараз йде обговорення кандидатур на посаду Голови Рахункової палати України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас