ДМСУ: Митний кодекс набуде чинності з 1 січня 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДМСУ: Митний кодекс набуде чинності з 1 січня 2012 року

Казна та Політика
722
Новий митний кодекс набуде чинності з 1 січня 2012 року. Він повністю змінить підходи в роботі митників, тому наприкінці року для всіх працівників ДМСУ будуть проведені спеціальні навчання. Про це у Львові повідомив член колегії Державної митної служби України Віктор Бондар.
Бондар розповів, що митний кодекс повністю враховує вимоги Європейської конвенції та ЄС щодо імплементації податкового та митного законодавства до законів України.
"При подачі ми вимагатимемо лише декларацію, а решта відповідальності за чесність перед державою покладається на плечі бізнесу. Якщо потім будуть знайдені порушення, то представник бізнесу буде нести відповідальність перед державою за законом", - сказав В. Бондар.
Він також розповів, що зараз при подачі декларації подається близько десяти документів.
"Тепер будемо вимагати лише декларацію, що надзвичайно спростить оформлення як для митників, так і для бізнесу. Хочу також підкреслити, що цю реформу ми впроваджуємо в дуже швидкому темпі, тому в жовтні-листопаді для митників буде проведено спеціальне навчання. Якщо хтось і далі захоче працювати за старими схемами, то таких людей будемо позбуватися", - зазначив Бондар.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас