"Газпром" продаватиме Чехії газ без посередників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" продаватиме Чехії газ без посередників

Енергетика
515
Вперше "Газпром" отримав можливість поставляти електроенергію безпосередньо європейським домогосподарствам. "Внучка" холдингу викупила контрольний пакет акцій в чеській компанії, що продає газ і електроенергію в роздріб. Якщо російській компанії вдасться розширити свій вплив на роздрібному збутовому ринку Європи, то, незважаючи на обмеження Третього енергетичного пакета ЄС, вона зможе значно збільшити свої прибутки в цьому регіоні, кажуть експерти
"Внучка" "Газпрому" Vemex sro придбала 51% акцій RSP Energy as, яка поставляє електроенергію і газ кінцевим споживачам і домашнім господарствам Чехії, говориться в повідомленні Vemex. У компанії пояснили, що контрольний пакет акцій був викуплений у різних фізичних осіб, вартість же угоди розкривати відмовилися. Проте, за оцінками аналітиків, ця покупка не надто обтяжлива для "Газпрому".
За словами керівного директора газпромівської "внучки" Василя Дінкова, вперше підрозділ російського холдингу буде продавати природний газ і електроенергію населенню Чехії. Досі Vemex продавала тільки природний газ і виключно великим і середнім чеським споживачам. Для "внучки" "Газпрому" це означає вихід у новий сегмент чеського ринку енергоресурсів. Третій енергетичний пакет ЄС - не перешкода угоді, оскільки "Газпром" діє не безпосередньо, а через одну з дочірніх компаній, пояснив начальник відділу управління інвестиціями та аналітичної підтримки ІФК "Солід" Михайло Королюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас