Азаров прогнозує початок будівництва другої кільцевої дороги навколо Києва в 2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров прогнозує початок будівництва другої кільцевої дороги навколо Києва в 2012

Казна та Політика
235
Прем'єр-міністр Микола Азаров прогнозує початок будівництва другої кільцевої дороги навколо Києва в 2012 році.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.
"Київ - досі єдина столиця, де немає окружної дороги... Тому ми вирішили в наступному році, коли звільняться ресурси після Євро-2012, розпочати спорудження окружної. Це дуже масштабний проект... Зараз визначаємося з технічним рішенням: будувати міст чи тунель під Дніпром. Роботи вистачить на кілька років", - сказав Азаров під час огляду ділянки побудованої траси "Кіпті - Глухів - Бачівськ" у Сумській області, яка є частиною трансконтинентального Критського транспортного коридору.
При цьому він спрогнозував, що в 1 кварталі 2012 року буде завершено будівництво доріг до чемпіонату Європи з футболу.
"У поточному році ми побудуємо 1,5 тисячі кілометрів сучасних автострад. У першому кварталі наступного року завершиться будівництво всіх автодоріг до Євро-2012. Із заходу на схід України можна буде комфортно проїхати годин за 8. Переконаний, що такими темпами ми за 10 років всю країну покриємо мережею автодоріг європейської якості", - запевнив прем'єр.
Під час огляду ділянки Азаров поспілкувався з робітниками, а також з водіями транзитних вантажівок, які висловили побажання, щоб швидше була побудована велика окружна дорога навколо Києва, а також щоб російські партнери почали будівництво сучасних доріг на своїй території.
"Володимиру Володимировичу Путіну я не раз пропонував синхронно продовжити європейський коридор по території Російської Федерації. Тепер доведеться ще попросити "підтягнутися", - сказав у відповідь Азаров.
Згідно з повідомленням, траса Е-101 з'єднує східний кордон України із західним, а якість нової дороги дозволяє доїхати від російсько-українського кордону до Києва за 3,5 години з пропускною здатністю 6 тис. автомобілів на годину.
Як повідомляло агентство, в травні Кабмін створив робочу групу з питань проектування, будівництва та експлуатації другої кільцевої дороги навколо Києва.
У квітні Україна домовилася з Китаєм про залучення 2 млрд доларів на будівництво другої кільцевої дороги навколо Києва.
Довжина проектованої дороги - 213 км.
На її трасі розташовано 8 мостів, у тому числі 2 через Дніпро, 28 дворівневих транспортних розв'язок і 78 шляхопроводів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас