У МЗС Росії пояснили, що сумніватися в газових контрактах неправомірно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЗС Росії пояснили, що сумніватися в газових контрактах неправомірно

Енергетика
378
Будь-які спроби ставити під сумнів російсько-українські газові домовленості 2009 року юридично неправомірні.
Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії, яка була зроблена у зв'язку з пропозицією міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського про те, що Єврокомісія могла б здійснити аудит російсько-українських газових домовленостей.
"Відносини між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз" України в питаннях поставок російського природного газу українським споживачам регулюються чинним контрактом купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 рр., укладеного 19 січня 2009 року", - йдеться в заяві.
Як стверджують в МЗС Росії, "обов'язковість цього контракту для Києва підтверджена, зокрема, ратифікацією Верховною Радою України Угоди між Російською Федерацією і Україною від 21 квітня 2010 року, відповідно до якого українській стороні надана знижка розміром до 100 доларів США від ціни, встановленої саме чинним контрактом між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз" України. Під Угодою від 21 квітня 2010 року стоїть підпис чинного президента України".
"Будь-які спроби ставити під сумнів згадані російсько-українські домовленості юридично неправомірні. Гранично чіткі правові рамки даного питання не потребують жодного "зовнішнього аудиту" і повинні бути засвоєні всіма, хто зацікавлений в забезпеченні енергобезпеки Європи", - підсумували в МЗС Росії.
Як відомо, українська сторона має намір переглянути умови газових контрактів, укладених у 2009 році. У Києві вважають, що формула ціни, закладена в цих документах, несправедлива.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас