Казахстан і Білорусь мають намір довести товарооборот у 2011 р. до 1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан і Білорусь мають намір довести товарооборот у 2011 р. до 1 млрд дол.

Казна та Політика
106
Казахстан і Білорусь мають намір довести обсяг взаємної торгівлі в 2011 р. до 1 млрд дол., повідомив заступник прем'єр-міністра, міністр індустрії та нових технологій Казахстану Асет Ісекешев в Алмати.
"Співпраця Казахстану і Білорусії активізується. Ті виробничі ланцюжки, які порвалися свого часу, зараз стали заново возз'єднуватися. Ми бачимо зростання товарообороту і промислового співробітництва. Білорусія має намір не тільки торгувати, а й готова відкривати підприємства у нас і передавати досвід з підготовки кадрів", - цитує Ісекешева агентство "Сіньхуа".
За його словами, товарооборот між Казахстаном і Білоруссю в першому півріччі 2011 р. збільшився в 1,2 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 368,5 млн дол., в 2010 р. обсяг взаємної торгівлі склав 867,2 млн дол.
У свою чергу віце-прем'єр Білорусії Валерій Іванов заявив, що перспективи двостороннього співробітництва закладені в Митному союзі.
"Ми не маємо жодних бар'єрів і пересуваємося як у себе вдома. Наші товаровиробники в цілому дають позитивну оцінку взаємин двох держав", - додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас