Fitch підтвердило найвищий кредитний рейтинг Парижа "AAA" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило найвищий кредитний рейтинг Парижа "AAA"

Казна та Політика
125
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги столиці Франції, Парижа, в іноземній і місцевій валюті на позначці "AAA" і короткостроковий рейтинг міста в іноземній валюті на рівні "F1+", йдеться в повідомленні агентства. Прогноз щодо довгострокового рейтингу - "стабільний".
Агентство зазначає, що підтвердження рейтингу відображає стійку і диверсифіковану економіку Парижа, хороший стан бюджету, розважливе управління фінансами міста, а також помірний розмір боргових зобов'язань.
"Стабільний" прогноз відображає очікування Fitch, що часовий показник виплати боргу буде залишатися нижче десяти років завдяки стійкому надходженню доходів і суворому контролю за витратами.
При цьому агентство зазначає, що негативна рейтингова дія стосовно Парижа може бути прийнята в разі нездатності влади контролювати зростання поточних витрат і підтримувати стійку операційну маржу протягом двох послідовних років.
На думку Fitch, Париж відрізняється особливим економічним становищем. Крім його статусу столиці, він є найбільш важливим економічним центром Франції (рейтинг від Fitch також "ААА"), на нього припадає близько 10% ВВП країни, а дохід на душу населення значно вищий від середніх показників як по всій Франції, так і по 27 країнах Євросоюзу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас