Кінах придумав, як Україні побороти залежність від імпортного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах придумав, як Україні побороти залежність від імпортного газу

Енергетика
1044
Україна повинна вирішувати завдання зниження енергетичної зовнішньої залежності країни за рахунок стимулювання використання власних енергоресурсів. Про це журналістам заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах.
Він висловив підтримку намірам уряду реалізувати плани приватизації теплової енергетики. "Це дуже необхідно, тому що теплова енергетика в Україні зазнає дуже серйозних системних проблем у зв'язку з високим фізичним та моральним зносом. Це призводить до дуже серйозних втрат в тому числі високих витрат на виробництво електроенергії", - сказав він.
Тому, на його думку, вкрай необхідно залучати серйозні інвестиції. "Враховуючи стан державних фінансів, державний бюджет це завдання виконати не зможе. Тому мова йде про вимушену приватизацію, націлену на модернізацію галузі, підвищення її конкурентоспроможності та створення сприятливих умов для приватних інвестицій", - зазначив президент УСПП.
Паралельно не менш важливим завданням при приватизації теплової енергетики держава повинна вирішувати зниження енергетичної зовнішньої залежності країни, вважає Анатолій Кінах. За його словами, мова йде про енергоефективність та більш ефективне використання власних енергоресурсів, у першу чергу енергетичного вугілля. "Тому одним з найважливіших умов купівлі-продажу теплової генерації має стати використання на приватизованих ТЕС вітчизняного вугілля - це буде об'єктивно обґрунтоване", - сказав він. Таким чином, за його словами, будуть створені умови для більш ефективного використання власних ресурсів, у тому числі зниження зовнішньої енергозалежності країни та енергетичної безпеки України.
Як повідомлялося, протягом 2011-2012 років уряд планує приватизувати чотири теплові енергогенеруючі компанії: "Донбасенерго", "Дніпроенерго", "Центренерго" і "Західенерго" У поточному році на продаж виставлені 25% акцій "Дніпроенерго" і 45,1% акцій "Західенерго".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас