Німецькі банки, що кредитують сектора нерухомості, зіткнулися з конкуренцією з боку страхових компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі банки, що кредитують сектора нерухомості, зіткнулися з конкуренцією з боку страхових компаній

Казна та Політика
414
Через нові регуляторні вимоги до капіталу німецькі банки, що спеціалізуються на кредитуванні сектора нерухомості, зіткнулися з серйозною конкуренцією з боку страхових компаній, пишуть "Ведомости".
Все більше страховиків починають кредитувати сектор нерухомості, говорить гендиректор Aareal Bank Вольф Шумахер. "Єдиних правил гри як і раніше немає, - зазначає він, - банкам доводиться виконувати безліч додаткових вимог регуляторів, що стосуються ризиків, і хочеться сподіватися, що і страховикам доведеться виконувати ті ж вимоги". На думку Шумахера, регулятори повинні уважно ставитися до непередбачуваних наслідків, коли вони заохочують страховиків кредитувати ринок нерухомості.
Через фінансову кризу частина банків, що працюють з сектором нерухомості, скоротила кредитування або пішла з деяких ринків. Про плани збільшити пряме кредитування сектору нерухомості вже заявили декілька страхових компаній, у тому числі британська Legal & General і німецька Allianz. Цьому сприяє директива ЄС "Кредитоспроможність-2" (Solvency II), стверджує Шумахер.
"Страховики завжди відігравали важливу роль на ринку нерухомості як покупців, - відзначає він, - але нові правила Solvency II означають, що тепер для кредитування їм потрібно менше капіталу, ніж для інвестування".
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас