Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності

Казна та Політика
738
Україна повернулася на 82 місце в рейтингу конкурентоспроможності, який розраховується Всесвітнім економічним форумом.
Перше місце в рейтингу традиційно посідає Швейцарія, друге - Швеція, третє - Сингапур, далі йдуть Сполучені Штати (4), Фінляндія (7), Норвегія (9). Росія в рейтингу посідає 66 сходинку.
Україна стоїть в оточенні таких країн як Ботсвана (80), Тринідад і Тобаго (81) і Намібія (83). Найбільшими проблемами в Україні залишаються корупція, податкове регулювання, доступ до фінансування і неефективна державна бюрократія.
За показником інфраструктури Україна посідає 71 місце, макроекономічного середовища - 112, за рівнем охорони здоров'я та початкової освіти - 74, вищої освіти та професійної підготовки - 51, за ефективністю ринку товарів - 129, ефективності ринку праці - 61, розвитку фінансового ринку - 116, складності ведення бізнесу - 103, рівня інновацій - 93.
Нагадаємо, що згідно з рейтингом конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму, в 2010 році Україна посіла 89 місце. Найбільш конкурентоспроможною країною світу стала Швейцарія, випередивши за цим показником Швецію (2 місце), Сингапур (3), а також США.
Всесвітній економічний форум - міжнародна неурядова організація, діяльність якої спрямована на розвиток міжнародного співробітництва у глобальному масштабі, а також на рівні окремих регіонів і галузей.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас