Експерт: Меркель обере жорсткішу позицію щодо допомоги Греції після поразки на регіональних виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Меркель обере жорсткішу позицію щодо допомоги Греції після поразки на регіональних виборах

Казна та Політика
414
Інвестори очікують, що після поразки владної партії Німеччини на регіональних виборах канцлер Ангела Меркель обере жорсткішу позицію щодо надання допомоги периферійним країнам. При цьому для вирішення боргових проблем ЄС потрібна ціла серія структурних реформ, до схвалення яких зниження європейських індексів продовжиться, відзначають учасники ринку, пише "Комерсант".
Вчорашнє падіння європейських фондових ринків стало одним з найсильніших падінь за останні два з половиною роки. Панічна втеча інвесторів з європейських активів була викликана побоюваннями поглиблення боргової кризи. Переговори про виділення Греції чергової порції фінансової допомоги з боку Міжнародного валютного фонду, ЄЦБ і Євросоюзу були перенесені на середину вересня. "Хоча офіційною причиною переносу були названі технічні моменти, ринки сприйняли це як сигнал можливих труднощів з отриманням Грецією чергового траншу стабілізаційного кредиту", - відзначають аналітики Національного Банку "Траст". У результаті прибутковість десятилітніх облігацій Греції на торгах оновила історичний максимум, встановлений у червні, піднявшись до 19,5% річних.
Посилили ситуацію в єврозоні й минулі 4 вересня регіональні вибори в Німеччині. На них перемогла опозиційна партія соціал-демократів, що отримала 35,6% голосів. Владний Християнсько-демократичний союз (ХДС) отримав усього 23,2% голосів. Старший портфельний менеджер ГК "Ренесанс Управління активами" Олександр Крапивко не виключає, що вибори можуть змусити канцлера Ангелу Меркель обрати в подальшому більш жорстку позицію відносно боргів периферійних країн.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас