Конституційний суд ФРН у середу схвалить рішення про законність допомоги Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конституційний суд ФРН у середу схвалить рішення про законність допомоги Греції

Казна та Політика
227
Конституційний суд ФРН у середу схвалить рішення щодо відповідності закону рішень уряду про надання кредитів Греції в 2010 році.
Суд також винесе вердикт про те, чи повинен був уряд ФРН отримувати попередню згоду парламенту на участь в порятунку Ірландії та Португалії, а також - рішення щодо законності купівлі Європейським центробанком держоблігацій.
На думку юристів, опитаних The Wall Street Journal, суд навряд чи винесе рішення про неконституційність фінансової допомоги іншим країнам єврозони. Але він може ухвалити, у майбутньому кредити повинні попередньо схвалюватися парламентом. Це може створити нові перешкоди на шляху порятунку від дефолту Греції, а також ще більше затягнути весь процес ухвалення рішень щодо боротьби з борговою кризою.
Побоювання з приводу поглиблення боргової кризи в ЄС і без того ростуть останніми днями після припинення переговорів про виділення Греції чергової порції фінансової допомоги, а також затримки з вживанням Італією заходів бюджетної економії.
Проблема з невиконанням Грецією погодженої з кредиторами програми посилюється зростанням небажання ряду країн ЄС виділяти новий, другий за рахунком кредит Греції, без якого вона навряд чи зможе уникнути дефолту в 2012 році.
У понеділок побоювання з приводу дефолту Греції викликали зростання прибутковості дворічних облігацій Греції вище 50% річних, однорічних - вище 80%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас