"Нафтогаз" планує надати Міненерго варіанти реформування компанії найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" планує надати Міненерго варіанти реформування компанії найближчим часом

Енергетика
110
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує найближчим часом надати Міністерству енергетики та вугільної промисловості варіанти реформування (реструктуризації) компанії.
Про це в інтерв'ю телекомпанії "5 канал" повідомив голова правління НАК Євген Бакулін.
"Ми вже рік займаємося питанням реформування "Нафтогазу". Питання непросте, і розглядаємо всі варіанти: виведення з кризи компанії єдиним комплексом, і поділ на окремі компанії - транспортуючу, видобувну... Тому найближчим часом ми закінчимо аналітику і подамо план до Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а далі - до Кабінету Міністрів, для того щоб прийняти остаточне рішення щодо роботи компанії", - сказав він
Бакулін також додав, що українська сторона не відмовляється від варіанту створення спільного підприємства з російським "Газпромом", але тільки на взаємовигідних умовах.
Як повідомляло агентство, раніше Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову підготувати до 1 жовтня проект програми реформування "Нафтогазу".
Реформування проводиться у зв'язку з приєднанням України до Енергетичного співтовариства і необхідністю адаптації законодавства України до законодавства ЄС в галузі енергетики.
2 вересня Азаров зазначив, що "Нафтогаз" буде ліквідований в результаті реформування.
При цьому він заявив, що у зв'язку з цим необхідно буде переглянути всі чинні угоди компанії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас