Лавров: Росія готова судитися з Україною з газової угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лавров: Росія готова судитися з Україною з газової угоди

Енергетика
534
Росія заявляє, що готова відстоювати свою позицію з газової проблематики з Україною в будь-якому міжнародному суді, однак у Києві сподіваються, що це питання вдасться врегулювати в двосторонньому форматі.
"Як сказала прес-секретар президента за його дорученням, ми готові відстоювати свою позицію в будь-якої міжнародної судової інстанції", - заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції в Москві.
Зі свого боку глава МЗС України Костянтин Грищенко заявив: "Завжди є одна група людей, яка зацікавлена ​​в розгляді справ у судах - це юристи. Напевно, ми постараємося зробити все можливе, щоб полегшити їм життя і знайти рішення, природно, в двосторонньому форматі".
"Хоча аргументів для того, щоб представити нашу позицію в будь-якому міжнародному суді, звичайно, у нас достатньо, але ми розраховуємо, що знайдемо рішення в найближчому майбутньому, яке б відповідало сучасній ринковій ситуації та сучасній договірній практиці", - підкреслив Грищенко.
Росія при вирішенні газових питань з Україною діє у відповідності до принципу поваги міжнародних зобов'язань, підкреслив Лавров. "Що стосується газових та інших економічних питань, то ми тут керуємося загальноприйнятим принципом поваги міжнародних зобов'язань, включаючи і контракти, і міжурядові угоди", - сказав він
"Я думаю, що ті, хто безпосередньо займаються питаннями, пов'язаними з газом, з газовою співпрацею, взагалі з питаннями, пов'язаними з вільною торгівлею та лібералізацією торговельних режимів, будуть професійно, без політизації, без ідеологізації шукати відповіді на ці питання" , - підкреслив Лавров.
"Ми живемо і намагаємося наші відносини з усіма державами будувати на основі принципів поваги взаємних зобов'язань, поваги міжнародних зобов'язань", - відзначив російський міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас