Щоб добувати нафту і газ, потрібно створити прозору компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоб добувати нафту і газ, потрібно створити прозору компанію

Енергетика
254
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що рішення про реформування НАК "Нафтогаз України" з метою створення компаній, які ефективно працюються в газовій сфері, готувалося протягом року.
Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер".
"Це рішення, воно продумане, глибоке. Ми до нього готувалися рік", - зазначив прем'єр-міністр.
Він підкреслив, що реформуванням НАК "Нафтогаз України" планується створити "ефективний стимул" видобутку газу і нафти, їх транспортування і розподілу.
Азаров підкреслив, що для видобутку нафти і газу уряд виділятиме з бюджету чималі кошти, проте основні надії на розвиток цієї сфери покладаються на інвесторів.
"Цілком очевидно, що видобуток нафти і газу вимагає колосальних витрат. Звичайно, ми будемо виділяти значні кошти з бюджету, але все таки основний упор полягає в тому, щоб залучити інвестора", - зазначив він.
Азаров підкреслив, що для залучення інвесторів необхідно створити "прозору компанію, що діє за законами ринку, що діє за зрозумілими і прозорими правилами".
Також прем'єр висловив надію на інтерес інвесторів до проектів з видобутку газу в Україні.
"А є що нам запропонувати інвесторам? Звичайно є. Розвідані запаси газу в Україні складають більше 1 трильйона кубометрів. Це тільки розвідані. Крім того, ми маємо приблизно 11 трильйонів (кубометрів) запасу газу, які розташовані на тих площах, які потрібно розвідати", - зазначив Азаров.
Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру України Миколі Азарову до 1 жовтня 2011 року забезпечити підготовку і подати на розгляд Керівної ради Комітету з економічних реформ проект програми реформування НАК "Нафтогаз України".
2 вересня Азаров повідомив журналістам, що "Нафтогаз України" після реорганізації припинить своє існування: "З'являться нові суб'єкти, а "Нафтогаз" як суб'єкт господарювання припинить своє існування. Буде ліквідаційний період, і через певний час після дотримання всіх необхідних формальностей будуть діяти на цьому ринку абсолютно інші нові компанії, і природно, через це всі угоди, які існують на сьогоднішній момент, повинні бути переглянуті", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас