Нацбанк і Мінфін мають намір випустити валютні ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк і Мінфін мають намір випустити валютні ОВДП

Казна та Політика
394
Національний банк України і Міністерство фінансів незабаром запропонують ринку новий інструмент - облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), деноміновані в іноземній валюті.
Про це повідомив глава НБУ Сергій Арбузов в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".
"...Разом із Мінфіном ми вже практично закінчили розробку програми з ОВДП, деномінованих у валюті... Уряд сьогодні обмірковує остаточне рішення щодо запуску цього інструменту", - повідомив Арбузов.
При цьому він додав, що "банки з іноземним капіталом вхопилися за цю ідею - вони всі чекають на оголошення. Це новий інструмент, тому оцінювати його поки рано. Але коли він буде вже впроваджений і почне активно використовуватися, то, я думаю, крім позитиву, нічого більше не принесе".
За його словами, по суті облігації припускають фіксацію курсу для інвестора, який зайде в Україну на визначений термін.
При цьому це будуть не цільові ОВДП, а звичайні, але залучені від їх розміщення ресурси, за словами Арбузова, уряд планує направити на пріоритетні програми в сільському господарстві, будівництві, металургії, енергозбереженні.
"Випуск валютних ОВДП - лише одна з цілої низки програм з утримання капіталу в країні, які зараз розробляються. Ми вирішили не обмежувати наш інструментарій традиційним набором обмежувальних заходів, а спробувати зробити внутрішній фінансовий ринок більш привабливим для розміщення валютних ресурсів, щоб вони не витікали, а навпаки, приходили в країну", - зазначив Арбузов.
Глава Нацбанку також повідомив, що для населення, щоб його заощадження не втікали в готівкову валюту і не перетікали на споживчий ринок, НБУ теж приготував спеціальні інструменти.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас